Elk mens heeft een ander klachtenbeeld en vooral typische symptomen.
Tijdens het consult vraag ik uitgebreid naar uw ziekteverschijnselen, verder ook naar hoe u slaapt, van wat voor voedsel u houdt, waar u erg bang voor bent, waardoor uw klachten verbeteren of verergeren, hoe u zich bij warmte of bij kou voelt, karaktereigenschappen, uw reactie op verdriet, op alleen zijn...
Daardoor heb ik als homeopaat voor een eerste behandeling  minstens 1 1/2 tot 2 uur nodig.

Aan de hand van alle verzamelde informatie zoek ik vervolgens naar een homeopathisch geneesmiddel dat past bij uw klacht en bij u als persoon. Na de keuze voor een geneesmiddel krijgt u meestal korreltjes of druppels met een voorschrift hoe ze in te nemen. 

Dit geneesmiddel is in staat de oorzaak van uw klachten aan te pakken, tevens het zelfgenezend vermogen te stimuleren en te versterken.

Het grootste deel, ongeveer tachtig procent, van alle homeopathische geneesmiddelen is bereid uit plantaardig materiaal. Verder zijn er homeopathische geneesmiddelen bereid uit dierlijk materiaal. Daarnaast zijn er homeopathische geneesmiddelen die hun oorsprong vinden in het mineralenrijk, zoals calcium, zwavel, fosfor en magnesium. Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en onschadelijk voor lever en nieren. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een zeer duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.

Vervolgconsult

Afhankelijk van de ernst van de klachten en de mate van verbetering kunnen diverse vervolggesprekken en verschillende homeopathische geneesmiddelen noodzakelijk zijn tijdens de behandeling.

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

Chronische klachten als allergieen, astma, hoofdpijn en migraine, huidproblemen, reumatische klachten, vermoeidheid, verminderde weerstand, slapeloosheid. Acute klachten b.v. griep, koorts, ontstekingen, pijn.
Bij psychische problemen als depressies, angsten, rusteloosheid, trauma´s.
Klachten tijdens de zwangerschap zoals misselijkheid, vermoeidheid. Open deze NVKH Folder voor moeder´s en baby´s
Hormonale problemen: Menstruatieklachten, overgang. Open hiervoor de NVKH Folder voor vrouwen.